Drukwerk

Gepersonaliseerd drukwerk dat de kracht van indrukken overbrengt…

De medewerkers van Uitvaartverzorging Pieter Dekker en Dekker-Media staan met liefde voor u klaar om u te ondersteunen bij het creëren van een passende rouwkaart, of die nu voor uw oma, uw vader of uw vriendin is. 

Wellicht hebt u al ideeën of misschien kiest u liever iets uit ons assortiment rouwkaarten. Ook is het mogelijk om een rouwkaart met een foto of bijvoorbeeld een ontwerp met een speciaal thema te maken. Wij zijn er in alle gevallen om u te assisteren. 

Zodra u het perfecte ontwerp hebt gevonden, helpen we u ook graag bij het formuleren van de juiste tekst. Wij streven er naar dat u een prachtige rouwkaart kunt verzenden. Een kaart die wellicht bij al uw familie en vrienden, maandenlang een ereplaats in de kast krijgt, als een blijvende herinnering.

Rouwdrukwerk 1

Wat kunnen wij voor u doen?

Naast rouwkaarten helpen wij u ook graag bij het creëren van andere herdenkinsartikelen, zoals programma’s voor de dienst, dankbetuigingen, advertenties etc.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hieronder hebben wij de veelgestelde vragen over rouwkaarten op een rijtje gezet, als uw vraag er niet bijstaat en u heeft meer of andere informatie nodig, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

U hebt volledige vrijheid bij het samenstellen van de rouwkaart. Meestal bestaat deze uit twee delen: informatie over de overledene, zoals geboorte- en overlijdensdatum of hoe oud iemand is geworden, de namen van de directe nabestaanden, het correspondentieadres en details over de afscheidsdienst. Eventueel kan er ook ruimte gemaakt worden voor een persoonlijke boodschap zoals een laatste groet van de overledene, een gedicht of een regel uit een lied.

Het verzenden van een rouwkaart doet u zo spoedig mogelijk, zodra alle details met betrekking tot de uitvaart bekend zijn. Bij Uitvaartverzorging Pieter Dekker worden rouwkaarten meestal nog dezelfde dag opgesteld, gedrukt en op de bus gedaan.

Het staat u vrij om wel of niet een rouwkaart te versturen, maar het verzenden van een rouwkaart naar familie, vrienden en kennissen wordt gezien als een respectvolle manier om het overlijden van een dierbare mede te delen. Dit kan alleen dienen als een kennisgeving, maar ook als uitnodiging om naar de condoleance of afscheidsplechtigheid te komen. Vaak is een kaart ook iets wat mensen bewaren, als een blijvende herinnering.

Voor het versturen van rouwkaarten hebt u enveloppen nodig. Dit kunnen enveloppen met of zonder rouwrand zijn, dat maakt voor de verzending geen verschil. Wel adviseren wij om rouwzegels te gebruiken zodat de postbezorger weet dat de enveloppen zo spoedig mogelijk bezorgd dienen te worden en ook om de ontvanger te waarschuwen dat dit een overlijden betreft. Om verder te garanderen dat de enveloppen met prioriteit en uiterste zorg behandeld worden, is het raadzaam om gebruik te maken van een rouwverzendset. In deze speciale, grote envelop worden de individuele rouwkaarten gebundeld en met spoed behandeld door PostNL.

Ons advies is om te handelen naar wat goed voelt, niet naar wat verplicht is. U ontwerpt de kaart voor iemand die u liefhad, en daarbij is het essentieel om uw gevoel te volgen. Voeg teksten toe die passen bij de situatie, want het overlijden na een langdurige ziekte verschilt van het plotseling overlijden na een ongeval, en de leeftijd van de overledene speelt ook vaak een rol.

Voor het versturen van een rouwkaart adviseren wij om een rouwzegel te gebruiken. Dit doe je niet alleen om de postbode te laten weten dat het belangrijk is om de envelop op tijd te bezorgen, maar ook als gebaar naar de ontvanger. De rouwzegel laat zien dat de post betrekking heeft op een overlijden. Hierdoor kan de ontvanger zich emotioneel voorbereiden op een brief of kaart met berichtgeving over het verlies van een dierbare.

De prijs van een rouwkaart wordt sterk beïnvloed door het aantal kaarten dat u nodig hebt. Hierdoor kunnen we niet één vaste prijs noemen. Wilt u de kosten van uw kaart weten? Neem dan contact met ons op, dan rekenen we het graag voor u uit. 

Beoordeling

"Alles werd uit handen genomen van het begin tot het eind."
icon wit
- Juliette, Alkmaar

Neem gerust contact op wanneer u vragen hebt over personaliseerd drukwerk

Er is veel mogelijk. Onze drukkerij biedt een breed scala aan gepersonaliseerd drukwerk en aandenkingsartikelen, die kunnen helpen om een gedenkwaardig en liefdevolle herdenking te creëren.