Uitvaartmuziek

Muziek is de stille kracht achter een gedenkwaardig afscheid…

Muziek speelt een belangrijke rol bij een uitvaartceremonie, omdat het emoties en herinneringen versterkt. In tijden van verlies kan muziek een krachtige manier zijn om gevoelens te uiten en te delen, soms beter dan woorden dat kunnen. De juiste muziek weerspiegelt vaak de persoonlijkheid van de overledene, waardoor het een eerbetoon vormt aan wie hij of zij was. Muziek heeft ook de eigenschap om te troosten. Het voert de aanwezigen terug naar speciale momenten die samen zijn gedeeld en beleefd.

Hoe werkt het

Na het kiezen van de nummers komt de volgende stap. Het organiseren van een afspeellijst. Onze uitvaartverzorger(ster) wil u hier graag bij helpen. Het is een balans tussen het opbouwen van de sfeer en het creëren van momenten van reflectie. De meeste crematoria en uitvaartlocaties hebben een onlinemuzieklijst waaruit gekozen kan worden, maar u kunt uw keuze ook doorgeven doormiddel van een Spotifylijst, downloaden en mailen of aanleveren op CD of USB. Het geluidssysteem van de locatie is natuurlijk van belang. Mocht er geen (goede) muziekinstallatie aanwezig zijn, heeft Uitvaartverzorging Pieter Dekker alles in huis om de juiste apparatuur klaar te zetten. 

Livemuziek

Livemuziek behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden als onderdeel van de uitvaartdienst. Denk aan instrumentale stukken zoals piano, viool of harp, maar ook aan zang, of een combinatie van beide. Live muziek voegt een speciale dimensie toe aan de plechtigheid en maakt het afscheid onvergetelijk. Vooral wanneer er bijvoorbeeld een gepersonaliseerd lied wordt gezongen.

Beoordeling

"Bij de crematie van onze moeder hebben wij steun en hulp van Lissette gehad. Zoals Mark Rutte zijn Caroline heeft, hadden wij Lissette. Liefdevol, behulpzaam en aandachtig. Een schat van een vrouw die weet waar ze voor staat. Als gastvrouwen waren Truus en Jeannet aanweig. Prachtig deze 2 dames aan het werk te zien. Ze vergaten niets. Toppers daar bij Dekker Uitvaart"
icon wit
- Marijke, Lutjewinkel

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende voorbespreking voor een begrafenis of crematie

Indien een overlijden dichterbij komt is het fijn om te weten dat de praktische zaken omtrent de uitvaart reeds besproken zijn. Uitvaartverzorging Pieter Dekker biedt u een kosteloze, vrijblijvende voorbesprekingen voor een begrafenis of crematie aan.