Rouwvervoer

Het moment waarop respect en afscheid samenkomen in een waardige laatste reis…

Rouwvervoer is een belangrijk onderdeel van het afscheid nemen van een dierbare na hun overlijden. Het is een waardige manier om de overledene naar zijn laatste rustplaats te begeleiden. Rouwvervoer omvat doorgaans het vervoeren van de overleden van de plaats van overlijden naar de opbaargelegenheid. En daarna het overbrengen van de overledene naar de uitvaartlocatie, de begraafplaats of het crematorium.

Overledene vervoer

Vaak wordt rouwvervoer uitgevoerd met een speciale auto. De voertuigen zijn meestal zwart of grijs en stralen waardigheid en respect uit. Tegenwoordig wordt er ook rouwvervoer met een symbolische waarde gebruikt die de persoonlijkheid van de overledene weerspiegeld. Bijvoorbeeld een bijzondere kleur rouwauto of een heel ander type vervoer zoals een bakfiets, bus, oldtimer of zelfs een bierfiets.

Nabestaanden vervoer

Rouwvervoer is niet alleen bedoeld om overledene te verplaatsen, maar ook om nabestaanden te vervoeren en ondersteunen. Het gebruik maken van volgauto’s biedt nabestaanden de gelegenheid om samen te zijn en herinneringen te delen. Het is een moment van bezinning waarbij de nadruk ligt op het eren van het leven dat is geleefd, zonder dat er nagedacht hoeft te worden over praktische zaken.

Diverse vervoeropties voor een passend afscheid

Uitvaartverzorging Pieter Dekker biedt een uitgebreid assortiment aan vervoersopties om een passend afscheid te garanderen. Van traditionele rouw- en volgauto’s tot een bierfiets. Wij zorgen voor rouwvervoer dat aansluit bij uw wensen en de persoonlijkheid van uw dierbare.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hieronder hebben wij de veel gestelde vragen over rouwvervoer op een rijtje gezet, als uw vraag er niet bijstaat en u heeft meer of andere informatie nodig, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ja, u kunt bij Uitvaartverzorging Pieter Dekker kiezen uit verschillende rouwauto's en volgauto's.  Heeft u hier meer vragen over stel deze dan gerust aan uw uitvaartverzorger(ster) of bel ons op: 072-512 26 14

Ja, u kunt bij Uitvaartverzorging Pieter Dekker zelf de rouwauto rijden. Heeft u hier meer vragen over stel deze dan gerust aan uw uitvaartverzorger(ster) of bel ons op: 072-512 26 14

Er bestaat geen wet die zegt dat een overledene met een rouwauto vervoert moet worden.

De kosten van rouwvervoer variëren sterk en zijn afhankelijk van de gekozen optie en de locatie(s). Het is raadzaam om vooraf een begroting te laten maken  door uw uitvaartverzorger(ster) om een idee van de kosten te krijgen.

Een uitvaartbus is een moderne optie voor rouwvervoer waarin meerdere nabestaanden kunnen plaatsnemen. Het biedt ruimte voor zowel de uitvaartkist als familie en vrienden om samen te reizen.

Nee, u mag een overledene niet zelf repatriëren (vervoeren) naar Nederland. Het vervoer moet gebeuren met een officiële rouwauto.

Om overgebracht te worden naar Nederland is een laissez-passer nodig. Dit is een vervoersbiljet waarmee een overledene over een landsgrens gebracht mag worden. Dit biljet wordt uitgegeven door de gemeente waarin iemand is overleden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van passend rouwvervoer

Onze medewerkers staan voor u klaar om te helpen. Bij ons kunt u rekenen op deskundige hulp met een warm hart.