Historie

De historie van Uitvaartverzorging Pieter Dekker

Laanderweg 15 Heerhugowaard

Oudste foto Laanderweg

In 1865 werd de spoorlijn Alkmaar-Den Helder geopend. Er kwam een station tussen Noord-Scharwoude en ’t Noord in. Reizigers stapten uit en zochten logies en vervoer. Dit opende perspectieven en al gauw werden er twee cafés begonnen, ieder aan een kant van de spoorlijn. In 1867 opende Cees Bleeker ‘ingerigt tot logement en koffijhuis, genaamd ‘De Tijd’, met doorreedstal. Het café liep niet goed en werd een schip van bijleg. Het ging keer op keer over in andere handen of werd uit nood openbaar verkocht. Tot in 1891 Willem Koopman het overnam. Willem verkocht het café in 1906 zowaar met een behoorlijke winst aan Herman Wolfswinkel. Herman legde zich toe op de stalhouderij, het café was bijzaak. Op die manier maakte hij er een goed bedrijf van. In 1915 breidde hij zijn bedrijf uit met uitvaartverzorging. Hij schafte een lijkkoets aan met zwarte kleden en met vier verzilverde toortsen op de hoeken. Deze lijkkoets werd door twee in stijl uitgedoste Gelderse paarden getrokken. Herman zat op de bok.

Oude foto van de Laanderweg

Het bleek een goede investering. Voor een uitvaart per koets betaalde je            fl. 17,50. Het station was in die tijd een drukbezochte halte. Mensen uit de wijde omgeving stapten hier op of uit de trein. Vertegenwoordigers bleven vaak eerst een nachtje slapen en werden de volgende dag per rijtuig naar de klanten gebracht. Herman werd opgevolgd door zijn zoon (ook) Herman en in 1957 hebben kleinzoon (ook) Herman en zijn vrouw Trijnie het geheel overgenomen. Het station was inmiddels gesloten, de naam van het koffiehuis was nu veranderd in café Wolfswinkel. De klantenkring bestond uit vertegenwoordigers, vaste klanten en taxiklanten. Ook bleef Herman werkzaam in de uitvaartbranche.

Oude foto Laanderweg

In 1986 heeft de familie Wolfswinkel het bedrijf verkocht aan Piet Dekker en zijn vrouw Annet, zij zetten de uitvaartverzorging en het taxibedrijf voort. Gedurende de jaren dat zij het bedrijf bestierde legde zij zich voornamelijk toe op het taxibedrijf en het rouwvervoer. Pas toen Pieter Dekker Jr. de huidige eigenaar en uitvaartverzorger, bij zijn ouders in het bedrijf kwam, heeft het bedrijf een grote ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van uitvaartverzorging. 

Kantoor Uitvaartverzorging Pieter Dekker Heerhugowaard

De afgelopen 20 jaar heeft Uitvaartverzorging Pieter Dekker zich aangepast aan veranderingen in de samenleving en de uitvaartcultuur. Innovaties in de branche worden nauwlettend gevolgd, zodat er steeds meer mogelijkheden zijn om een uniek en betekenisvol afscheid te realiseren. Pieter Dekker Jr. hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. Zijn streven is om uitvaarten op een respectvolle, betaalbare manier te verzorgen, met oog voor het milieu en de wensen van de overledene en de nabestaanden. Met een team van ervaren, betrokken uitvaartverzorgsters en uitvaarmedewerkers heerst er bij Uitvaartverzorging Pieter Dekker nog steeds het warme gevoel van een familiebedrijf.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende voorbespreking voor een begrafenis of crematie

Indien een overlijden dichterbij komt is het fijn om te weten dat de praktische zaken omtrent de uitvaart besproken en duidelijk zijn. Uitvaartverzorging Pieter Dekker biedt u een kosteloze, vrijblijvende voorbesprekingen voor een begrafenis of crematie aan.