Uitvaart Alkmaar

Vuurtoren Huisduinen 212 blue

Een uitvaart regelen in Alkmaar

Moet u een uitvaart regelen in Alkmaar of omgeving dan belt u Uitvaartverzorging Pieter Dekker. Wij zijn een familiebedrijf met jarenlange ervaring in het verzorgen van uitvaarten in Alkmaar en omgeving.

Onze uitvaartverzorg(sters) en uitvaartmedewerkers steunen en begeleiden u in de moeilijke periode rondom uw verlies. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor u op, bel ons of stuur een email.

Thuis opbaren of in een uitvaartcentrum in Alkmaar

Een overledene kan vrijwel altijd thuis opgebaard worden of op de eigen kamer in een verzorgings-of verpleeghuis. Uitvaartverzorging Pieter Dekker heeft alle voorzieningen om dit voor u te verzorgen. Maar wanneer u dit niet wenst dan is het noodzakelijk om uit te kijken naar andere mogelijkheden om op te baren, bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum, een rouwkamer of een stiltecentrum. Er zijn hiervoor in de omgeving van Alkmaar diverse mogelijkheden, echter er gelden grote prijsverschillen tussen de verschillende opbaargelegenheden. Het loont de moeite om deze met elkaar te vergelijken. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvaartcentrum van Yarden in Alkmaar gelegen aan de Overkrocht. Uitvaartverzorging Pieter Dekker heeft ook een uitvaartcentrum in Langedijk en in Sint Pancras.

Uitvaartcentrum Dekker

Wellicht wilt u vanuit emotionele of financiële redenen een uitvaart in besloten kring. Hiervoor is Uitvaartcentrum Dekker zeer geschikt. U vindt Uitvaartcentrum Dekker aan de Oostelijke Randweg in Zuid-Scharwoude. Ons uitvaartcentrum ligt aan het water en is onlangs geheel gerenoveerd en smaakvol en modern ingericht.

Het uitvaartcentrum van Pieter Dekker grenst aan de algemene begraafplaats. Rondom het pand heeft u ruim de gelegenheid om te parkeren en daarnaast is het pand rolstoelvriendelijk ingericht. De bereikbaarheid van het uitvaartcentrum is goed door de nabij gelegen doorgaande wegen. Dankzij de uitgebreide faciliteiten van ons uitvaartcentrum in Zuid-Scharwoude kunt u de opbaring, een rouwbezoek, de uitvaartplechtigheid en de condoleance allemaal op dezelfde locatie laten plaatsvinden.

De aula kan voor een uitvaartdienst gebruikt worden voor een groep van ongeveer 75 personen. Na de afscheidsdienst kunt u kiezen voor een eenvoudige koffietafel, maar ook een uitgebreid buffet of een drankje met een borrelhapje behoort tot de mogelijkheden.

Zuid Scharwoude Uitvaart Dekker Alkmaar
Uitvaart Alkmaar Dekker Uitvaartcentrum

Familiekamer in uitvaartcentrum Dekker

Uitvaartcentrum Dekker Sint Pancras heeft een familiekamer wat betekent dat u een eigen sleutel krijgt waardoor u 24 uur per dag, 7 dagen per week bij uw dierbare kunt zijn, zonder daarvoor eerst een afspraak te maken. Voor een familiekamer kunt u ook terecht in het uitvaartcentrum aan de Overkrocht in Alkmaar en uitvaartcentrum Waerdse Landen in Heerhugowaard.

Uitvaartcentrum Dekker Alkmaar
Familiekamer Sint Pancras

Stiltecentrum en rouwkamer in Alkmaar

Een alternatief voor opbaren in een uitvaartcentrum is bijvoorbeeld opbaren in een stiltecentrum. Hiervoor kunt u terecht in de Nieuwpoort aan de Prins Alexanderstraat in Alkmaar of de Oldeburgh aan de Hereweg in Oudorp, maar er kan ook opgebaard worden in de rouwkamer van Westerhout aan de van Houtenkade in Alkmaar.

Crematorium in Alkmaar en omgeving

Bij een crematieplechtigheid wordt de afscheidsdienst meestal georganiseerd in de aula van het crematorium. De vier meest gebruikte crematoria bij uitvaarten in de omgeving van Alkmaar en Oudorp zijn crematorium Schagen in Schagen, crematorium Waerdse Landen in Heerhugowaard, crematorium Alkmaar of crematorium Westerveld in Driehuis. Wij bespreken de verschillende mogelijkheden graag met u tijdens een persoonlijk gesprek. Neem gerust contact op met Uitvaartverzorging Pieter Dekker Alkmaar voor een kosteloze voorbespreking op telefoonnummer: 072-512 26 14.

Foto 14 Aula Waerdse Landen
Aula Schagerkogge Alkmaar Uitvaart Dekker

Bel mij terug

Wat kost een begrafenis in Alkmaar?

De kosten van een begrafenis kunnen enorm variëren. Zo heeft u o.a. te maken met grafkosten die per regio sterk verschillen. Daarnaast is het aantal belangstellende natuurlijk ook van invloed op de begrafeniskosten. Een luxe kist is al snel enkele honderden euro’s duurder dan een simpele standaard kist. Op deze manier zijn er meerdere factoren die een rol spelen in de uiteindelijke kosten van een begrafenis. 

Benieuwd naar de begraafplaatsen in Alkmaar en omgeving?

Wat kost een crematie in Alkmaar?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van het crematorium dat u kiest en van welke faciliteiten van het crematorium u gebruik wenst te maken. Deze kunnen variëren tussen de € 585,- en € 1500,-. Wanneer het om een kinderuitvaart gaat dan wordt er vaak een lager tarief gehanteerd. Veel crematoria beschikken tegenwoordig ook over een huiskamer om een afscheid in besloten kring te organiseren.

Benieuwd naar de crematoria in Alkmaar en omgeving?

Kosten van een uitvaart in Alkmaar

Wanneer u meer wilt weten over de kosten van een uitvaart in Alkmaar, dan kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt u de kosten van een uitvaart bekijken via onze website. Wanneer u liever persoonlijk contact heeft, dan kunt u ons bellen of via de website een offerte aanvragen. Uiteraard komen we graag bij u langs om uw uitvaartwensen samen met u door te nemen.

Uitvaart in Alkmaar

Er zijn diverse alternatieven binnen de gemeente Alkmaar om een mooi afscheid te organiseren. Uiteraard verzorgen wij een kerkelijke uitvaartmis voor u in bijvoorbeeld de Pius X kerk, de Blije Mare in Alkmaar of de Laurentiuskerk in Oudorp. Maar u kunt ook denken aan een passend afscheid op een ander locatie bijvoorbeeld thuis in uw tuin of op het eigen bedrijf. Ook kunt u denken aan een horecalocatie in Alkmaar of Oudorp zoals De Hertenkamp aan de Zandersweg, Koekenbier aan de Kennemerstraatweg of Meereboer aan de Herenweg in Oudorp.

Natuurbegrafenis

Wellicht voelt u wel iets voor een natuurbegrafenis met een openluchtafscheidsdienst op de RK begraafplaats Sint Barbara aan de Zandersweg in Alkmaar of wilt u gebruik maken van de aula van de Algemene begraafplaats aan de Westerweg in Alkmaar. De mogelijkheden zijn talrijk en onze uitvaartverzorger(sters) zijn bekend met alle kerken, begraafplaatsen en alternatieven binnen de omgeving van Alkmaar en informeren u hier graag over.

Foto 12 Kapel St. Barbara
Foto 13 Laurentiuskerk Oudorp