Laatste wensen en uitvaartpolis-check

Bent u voldoende verzekerd? Uitvaartverzorging Pieter Dekker kan uw uitvaartpolis(sen) voor u checken.

Zo’n 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering

De meeste mensen sluiten een uitvaartverzekering af, zodat er voldoende geld is en nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan. Het is echter belangrijk dat u zich realiseert dat uitvaarten in de loop van de tijd eerder duurder dan goedkoper worden. Dat komt vooral door veranderende uitvaartwensen. Uitvaarten met drie stukken muziek, geen speeches en een kopje koffie na afloop, worden steeds minder populair.

Mensen kiezen steeds vaker voor een uitvaart op maat

En die extra wensen kosten tijd en geld. We willen vaak geen standaard rouwkaart meer, maar een persoonlijke boodschap, liefst in kleur met een foto van de overledene. Er wordt uitgepakt met foto’s, filmpjes en live muziek tijdens het afscheid en na afloop willen we graag een informeel samenzijn met een borrel en hapjes voor 100 mensen. Het bespreken en regelen van zo’n complete uitvaart neemt vaak meer tijd in beslag. Al dit soort extra’s worden vaak niet gedekt door uw uitvaartverzekeraar.

Bij uw uitvaartverzekeraar krijgt u een standaard afscheid

Specifieke wensen worden berekend op basis van nacalculatie en zijn vaak erg duur, zodat uw nabestaanden alsnog voor onverwacht hoge kosten komen te staan.

U moet echter weten dat u niet verplicht bent om uw uitvaart te laten verzorgen door uw verzekeraar

Het loont de moeite om prijzen te vergelijken. Maar let daarbij ook op kwaliteit. Iedereen –zonder opleiding of ervaring- kan een uitvaartonderneming beginnen. Uitvaartverzorging Pieter Dekker is een familiebedrijf met jarenlange ervaring in het verzorgen van uitvaarten en heeft goed opgeleide uitvaartmedewerkers(sters) en uitvaartverzorgers(sters).

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek noteren wij uw uitvaartwensen en bespreken de mogelijkheden en de kosten. Uw wensen leggen we vervolgens voor u vast in een uitvaartwensenboekje.

Zo houdt u de regie in eigen handen, ook als u er niet meer bent

U bepaalt zelf hoe uitgebreid u uw wensen noteert en hoe u ze kenbaar maakt aan uw nabestaanden. Aan de hand van uw laatste wensen maken wij een passende begroting en checken, als u wilt, uw uitvaartpolissen. Zo ziet u eenvoudig of u voldoende verzekerd bent.

Afspraak maken voor een gratis adviesgesprek?

U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.